Cu deosebit interes din partea cursantilor, anuntam ca in luna IANUARIE se dat startul cursului de formare profesionala Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie.
Cui se adresează?
Cursul se adresează tuturor celor care doresc să obţină o calificare în domeniul alimentaţiei publice şi doresc să se califice ca ospătar / chelner.
Ce obţii?
• Certificat de calificare profesională Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Abilităţi dobândite
După parcurgerea acestui curs participanţii vor însuşi competenţele necesare servirii consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, obiectivul minimal pe care-l urmãreşte este satisfacerea momentanã a consumatorului, iar obiectivul maximal este sã-l convingã pe acesta cã, de fiecare datã când va reveni, va avea aceleaşi satisfacţii.
Tehnicile de organizare şi de comunicare aprofundate pe parcursul cursului se vor materializa în planul ridicat al încasãrilor, în afluxul consumatorilor, începând cu primirea clienţilor şi stabilirea relaţiei cu aceştia, până în momentul părăsirii unităţii şi revenirea.
În urma participării la curs, conform Ghidului Ocupaţiilor din România, ospătarul va acoperi principlale domenii de cunoştinţe necesare practicării acestei ocupaţii, cum ar fi:
-Reţete şi băuturi pentru prepararea băuturilor
-Igiena produselor alimentare şi a mâncării
-Lucrul cu casa de marcat
-Operarea restaurantelor, a vinăriilor şi a localurilor similare
-Servicii la masă
Tematica cursului
• Comunicarea eficientă la locul de muncă
• Comunicarea interactivă la locul de muncă
• Efectuarea muncii în echipă
• Aplicarea normelor de protecţie a muncii şi a normelor de protecţie şi stingere a incendiilor
• Menţinerea unui mediu de muncă sigur şi curat
• Organizarea locului de muncă
• Încasarea contravalorii serviciilor oferite
• Pregătirea locului de servire pentru o nouă comandă
• Preluarea comenzilor clienţilor
• Servirea preparatelor culinare şi a băuturilor
Durata cursului este de:
• 240 de ore pregătire teoretică
• 480 de ore activitate practică sub îndrumarea celor mai buni practicieni din domeniu
Costul cursului este : 550 RON