Curs bucatar

Durata curs bucatar: 720 de ore: 480 practica, 240 teorie; 4 ore pe zi/3 zile pe saptamana
Certificat acreditat ANC (diploma) – se obtine in urma absolvirii cursului de bucatar. Certificatele obtinute au valabilitate permanenta si sunt recunoscute national si la nivelul Uniunii Europene.
Supliment descriptiv al certificatului – reprezinta documentul in care sunt mentionate competentele profesionale standardizate dobandite in urma absolvirii cursului.

Unitatile de competenta:

  • Comunicarea la locul de munca
  • Desfasurarea muncii in echipa
  • Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
  • Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
  • Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
  • Prevenirea poluarii mediului Intocmirea documentelor specifice
  • Pregatirea antreurilor calde si reci
  • Pregatirea fripturilor Pregatirea gustarilor calde si reci
  • Pregatirea mancarurilor din carne
  • Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
  • Pregatirea preparatelor lichide
  • Prepararea dulciurilor (deserturilor)
  • Prepararea fondurilor glace
  • Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
  • Realizarea actiunilor de supervizare si control
  • Realizarea aluaturilor de baza
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor

 

 

Parteneri: