Curs bucatar
Durata curs bucatar: 720 de ore: 480 practica, 240 teorie; 4 ore pe zi/3 zile pe saptamana
Certificat acreditat ANC (diploma) – se obtine in urma absolvirii cursului de bucatar. Certificatele obtinute au valabilitate permanenta si sunt recunoscute national si la nivelul Uniunii Europene.
Supliment descriptiv al certificatului – reprezinta documentul in care sunt mentionate competentele profesionale standardizate dobandite in urma absolvirii cursului.
Unitatile de competenta:
- Comunicarea la locul de munca
- Desfasurarea muncii in echipa
- Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
- Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
- Prevenirea poluarii mediului Intocmirea documentelor specifice
- Pregatirea antreurilor calde si reci
- Pregatirea fripturilor Pregatirea gustarilor calde si reci
- Pregatirea mancarurilor din carne
- Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
- Pregatirea preparatelor lichide
- Prepararea dulciurilor (deserturilor)
- Prepararea fondurilor glace
- Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
- Realizarea actiunilor de supervizare si control
- Realizarea aluaturilor de baza
- Realizarea salatelor
- Realizarea sosurilor